Google “bestraft” websites met grote advertenties op mobiel

Regelmatig krijg je bij het bezoeken van een website op mobiel, een grote advertentie op zowat je hele scherm te zien die je weg moet klikken: niet zo gebruiksvriendelijk vindt Google. De zoekmachine laat weten deze websites aan te pakken.

Je komt het tegenwoordig steeds vaker tegen met het bezoeken van een website op je mobiel: advertenties die je hele scherm in beslag nemen. Eerst moeten ze weggeklikt worden alvorens je de content van de website kunt zien. Google heeft laten weten de mobiele ervaring te gaan verbeteren, door de zogenaamde ‘full-screen ads’ aan te pakken.

Vanaf 10 januari 2017 worden websites die na deze datum op mobiel advertenties tonen die (een groot deel van) de pagina in beslag nemen, lager in de zoekresultaten van Google weergegeven. Door het verdwijnen van de niet-te-missen reclame, zal de gebruikservaring stijgen omdat content voor bezoekers direct te zien is.

Deze maatregel is slechts een van de honderden factoren die Google gebruikt om te bepalen hoe hoog een website in de zoekresultaten komt. De zoekmachine past met grote regelmaat de factoren aan die dit beïnvloeden. Zo worden al bijna 2 jaar websites met een goede mobiele versie hoger in de zoekresultaten weergegeven.

Bron: Dutchcowboys

Vergelijkbare berichten