Werkwijze

Ik gebruik altijd het volgende stappenplan en werkwijze om tot een zo goed mogelijk eindresultaat te komen.

cropped-favicon.png

Stap 1 - Voorbereiding

In een oriënterend voorgesprek worden uw doelen, uw wensen, uw budget en de mogelijkheden besproken. 
Dit gesprek kan zowel bij u thuis als bij mij of per telefoon.

In dit gesprek kunt u aangeven welke onderdelen er in uw nieuwe website moeten zitten. Samen bepalen we de beste opmaak, je gewenste kleurstijlen, achtergronden, lettertypes en de benodigde functionaliteit.
Aan de hand van uw wensen zal ik een offerte maken. 

cropped-favicon.png

Stap 2 - Ontwerp

Na de gesprekken en aan de hand van de afspraken mbt kleuren, layout en andere wensen, begin ik met het ontwerpen van de site. Ik gebruik daar over het algemeen een ontwikkel omgeving voor.

Zodra ik het basis ontwerp klaar heb overleg ik dat met de klant. Samen kijken we of dit volgens alle wensen verloopt en als dit zo is, en ik een akkoord heb gekregen, zal ik daadwerkelijk de site opbouwen. Meestal is dit met  dummy materiaal. (stock foto’s en dummy teksten)

Over het algemeen hebben de meeste klanten al een bestaande website en natuurlijk wil je deze tot het moment van de nieuwe WordPress website online houden. Ik begrijp dat en kies er daarom voor om in dat geval de nieuwe WordPress site te bouwen op een testdomein van mezelf.
In deze fase richt ik een tijdelijk subdomein voor je in en installeer ik WordPress en een standaard theme.

cropped-favicon.png

Stap 3 - Het bouwen van de site

De klant levert in de tussentijd dan ook alle content aan.
Dat bestaat uit:
– De menu structuur.
– De teksten
– De foto’s per pagina.
– De linkjes van alle social media etc.

De omvang van je website is afhankelijk van de hoeveelheid content die je mij aanlevert.
Sommige websites beperken zich tot enkele pagina’s en andere sites hebben wel honderden pagina’s en berichten.
Hoe meer content, hoe meer tijd en hoe hoger de kosten.
Met het plaatsen van je content stel ik ook alle links en menu-items in.

cropped-favicon.png

Stap 4 - Het opleveren van de site

Is alle content door de klant aangeleverd en zijn alle pagina’s aangemaakt dan kijken we samen de hele website van onder tot boven na en als u tevreden bent gaat de website pas life.

Eindelijk is het dan zover. Je website gaat live, een spannend moment!

Nu is het belangrijk om uw website up-to-date te houden. U kunt dit zelf doen of u kunt in uw offerte laten opnemen dat ik het onderhoud voor u uitvoer. De kosten van dit onderhoudscontract zijn 12,50 euro per maand.

Binnen dit onderhoudscontract kunt u mij vragen om pagina’s toe te voegen, teksten aan te passen, foto’s toe te voegen of nieuwsberichten te plaatsen.
Ook zorg ik ervoor dat website zo optimaal mogelijk blijft draaien. Ik hou plugins en themes updates bij en verzorg backups van de hele website.
Natuurlijk kan je me ook voor andere (technische zaken) alles vragen.

cropped-favicon.png

Veel Gestelde Vragen (FAQ)

Ja zeker. Ik kan je de basis stappen uitleggen hoe je foto’s kan toevoegen en teksten kan aanpassen op de website. Maar er zijn een aantal zaken die je niet kunt aanpassen zoals het algehele ontwerp en de layout.

De tijd die het duurt om de site te te bouwen is afhankelijk van omvang van je website en van de hoeveelheid content die je mij aanlevert.
Sommige websites beperken zich tot enkele pagina’s hebben andere sites (meestal webshops) wel honderden pagina’s en berichten.
Hoe meer content, hoe meer tijd en hoe hoger de kosten.

Dit is heel lastig te bepalen. Alles is afhankelijk van de complexiteit van de site, de wensen en de content. Maar de bedragen starten meestal vanaf 450 euro (ex BTW) oplopend tot een paar duizend euro voor een webshop met heel veel artikelen.

Jij.
Als je wilt kan ik je admin toegang tot de site geven en je kan mij als admin van de site verwijderen. Jij betaalt voor de website dus het is jou eigendom. Het enige dat ik vraag is om de site toe te mogen voegen aan mijn portfolio.