Op deze pagina beantwoord ik de meest gestelde vragen.

Heb je een vraag die ik hieronder nog niet beantwoord heb?
Stel je vraag dan direct aan mij.

Nee, en met gebruik van eerlijke methoden kan niemand dat garanderen. Gebruikt een ingehuurde partij “strafbare” technieken om je website bovenin Google te krijgen, dan kan Google dit bestraffen en zelfs je website uit de zoekmachine verwijderen. En ja, dat kan. Google is een bedrijf, en heeft geen verplichting om je website in haar resultaten te laten zien.Iedere onderneming is uniek, en zoekmachineoptimalisatie kan voor iedereen anders uitpakken. Met een uitgekiende optimalisatie is het – afhankelijk van de branche – meestal wel mogelijk om op de eerste pagina te komen.

WordPress is het meest populaire CMS ter wereld voor het bouwen en onderhouden van websites. Met WordPress kun je eenvoudig zelf pagina’s vullen met teksten, foto’s of video’s. Het is zeer gebruiksvriendelijk, veilig en gratis!

U kunt eenvoudig zelf de teksten en afbeeldingen veranderen en de kleuren van een wordpress website aanpassen aan uw huisstijl. Komt u er toch niet uit? Geen nood, ik kan helpen of het alsnog helemaal voor u uit handen nemen. Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Een extra veilige website is tegenwoordig niet meer weg te denken. Hackers zijn momenteel erg actief bij het aanvallen van servers waarop websites van ondernemers staan. Als een website niet regelmatig wordt geüpdate en niet voldoet aan de laatste veiligheidsvoorwaarden, dan is een hacker zo door de barricades heen en bent u alles kwijt! Dit is dan ook de reden dat ik een onderhoudsabonnement aanraad.

Ja, dat kan. Alleen wordt uw website en mailbox hierbij niet meeverhuisd. Deze raakt u dan kwijt. Mocht u uw website wél willen meeverhuizen, dan brengen ik daarvoor eenmalig €50,- ex. btw in rekening. Uw mailbox meeverhuizen gaat helaas niet. Van de e-mails zult u een goede back-up moeten maken indien u deze wilt bewaren.

Je bent altijd volledig eigenaar van je eigen website. Hoewel ik je niet graag kwijt raak als cliënt, kun je de website altijd verhuizen naar een andere partij. De website is gebouwd in WordPress, en kan daarom worden verhuisd naar bijna elke webhost.

Elk project is anders, maar gemiddeld duurt een website bouwproject tussen de 1 en 3 weken. Deze tijdslijn kan langer of korter zijn, afhankelijk van hoe snel teksten en afbeeldingen worden aangeleverd, en hoe snel wordt gereageerd op mijn mails en telefoontjes.

De meest gestelde vraag! 😉 En tegelijkertijd de moeilijkst te beantwoorden vraag.De uiteindelijke investering die je moet doen om je nieuwe website te laten maken hangt van veel factoren af, en niet in de laatste plaats het budget dat je wil besteden. Wil je een eenvoudige website dat fungeert als je folder op het internet, of wil je een marketingmachine die leads voor je diensten binnenbrengt? Of wil je een kleine webwinkel of een uitgebreide e-commerce oplossing?De ene site is heel anders dan de andere site, en het niveau van denkwerk en maatwerk ligt ook mijlenver uit elkaar. Daarom wil ik graag je budget voor het webdesign project weten voor ik een offerte doe. Weet ik je budget, dan kan ik aangeven welke van je wensen mogelijk zijn binnen het budget, en wat niet.

Ja. Dit is iets dat door veel designers niet wordt vermeld voor ze beginnen aan een project. Je hebt minimaal webhosting (maandelijks of jaarlijks gefactureerd) en een jaarlijkse domeinnaamregistratie nodig. Wil je daarnaast dat je website wordt onderhouden of dat je support krijgt, dan zal dat ook maandelijks terugkomen.

Zoekmachineoptimalisatie (Search Engine Optimization oftewel SEO) is het verbeteren van je website om beter te scoren in de zoekmachineresultaten van zoekmachines als Google en Bing. Staat je website hoger in de resultaten dan die van de concurrentie, dan leidt dit meestal tot meer bezoekers en – hopelijk – meer klanten voor je onderneming.Er zijn verschillende technieken om een website te verbeteren om beter te scoren in de zoekmachines. Google beoordeelt je website op heel veel punten. Belangrijk is onder meer dat de website zo snel mogelijk is, dat de site goed draait op mobiele apparaten en hoeveel tijd bezoekers op de site doorbrengen. Daarbuiten maken we onderscheid tussen optimalisatie op de pagina’s en die op andere websites.Zoekmachineoptimalisatie op de pagina – on-page optimization – is het optimaliseren van de inhoud van de pagina’s, maar ook de samenhang van de inhoud van de gehele site. Dit heeft veel invloed op de plaats (ranking) in de zoekresultaten, maar het omvat veel meer werk dan eenvoudig een plugin op de site zetten (anders zou iedere website hoog scoren).Zoekmachineoptimalisatie op andere websites – off-page optimization – draait voornamelijk om het krijgen van links naar je inhoud vanaf andere websites. Dit is een moeilijk proces en verkeerd gedaan kan het de website schaden.