Verberg de WordPress update notificatie voor iedereen behalve de Administrator

Een van de mooie dingen van WordPress is dat het een opensource project is en dat er regelmatig updates en beveiligingspatches worden uitgebracht.
2 tot 3 keer per jaar worden er Major Releases (bijv van 4.6 naar 4.7) samen met Minor Releases (bijv van 4.7.1 naar 4.7.2) en beveiliging patches uitgebracht.
Als je “Automatische Updates” aan hebt staan, word WordPress dus ook automatisch bijgewerkt elke keer als er een Minor Release wordt uitgebracht. Alleen als er een Major release is dan zal je die handmatig moeten bijwerken. Bij het uitkomen van die Major Release zal er een update notificatie worden getoont bovenin het admin gedeelte.

Admin Update Notificatie

Voor veel mensen is dit een irritante melding en als je een ontwikkelaar bent en websites maakt voor klanten wil je deze berichten misschien zelfs wel helemaal niet laten zien. Want wil wilt er nu dat klanten zien dat je een verouderde versie van de software gebruikt!

Natuurlijk is het heel belangrijk om altijd de laatste versie van WordPress, de Plugins en de Thema’s te gebruiken. Het enige probleem hiermee kan zijn dat als je dit op een live site doet, dat je niet precies weet wat die updates met de huidige code doet. Het kan soms zelfs je website laten crashen.  Daarom is het ook heel belangrijk om een ontwikkel of test site te hebben die je wel kunt test met de nieuwste updates.

Standaard worden de update notificatie meldingen aan alle gebruikers van je site getoond die zijn ingelogd in the backend. Maar alleen Admins kunnen deze updates uitvoeren. Andere gebruikers zien het bericht dus ook waarin staat dat er een nieuwere versie is en dat je de site administrator moet inlichten.

Verberg de WordPress update notificatie voor iedereen behalve de Administrator

Hieronder vind je een handige stukje code die je in de functions.php file moet zetten van je actieve thema of child-thema:

Bronvermelding: Paul Underwood


function hide_update_notice_to_all_but_admin_users()
{
    if (!current_user_can('update_core')) {
        remove_action( 'admin_notices', 'update_nag', 3 );
    }
}
add_action( 'admin_head', 'hide_update_notice_to_all_but_admin_users', 1 );

De volgende keer dat een abonnee, redacteur, of schrijver inlogt zal deze de update meldingen niet meer zien.

update melding uit

De notificatie zal echter nog wel getoont worden voor de administrator.

Simple maar effectief, probleem opgelost! 😉